Geng due awal oct

Hi geng mummy, ada tak due awal bulan oct dah selamat bersalin? Skrg 35w takde rase pape pun sebab tahu awal lagi. Just nak tanya korang punya baby kerap mengeras tak? Bukan perut mengeras yang sakit contraction tu, tp baby macam mengeras menggeliat dlm perut. Tertimbul2 perut. Hitung minggu 7/10/2023. Kalau boleh nak awal sikit lerrr beranak. Sakit betis dah.

24 Balas

saya due 5/10.. tapi sebab hari khamis scan detect baby kecik.. so, pakar bagi masa 2 minggu lagi tengok mcm mana.. kalau masih sama kena induce. doakan saya ye.. baby pn berat 2.1 je

8mo ago

misi cakap sepatutnya 2.5 ke atas sebab saya 36w dh.. lepas tu baby detect kepala kecik daripada minggu.. dlm 32 minggu mcm tu. tambah saya anemia in pregnency mungkin risiko kot

nak masuk 35w here. samalah skrg baby gerak mesti dia mengeras mcm menggeliat. rasa tak selesa sgt mcm nak terkoyak perut 😫 tp kalau dia duk diam je kita pulak yg risau 😅

8mo ago

Iyeee. Ditendangnya tu macam tkde hari esok nak tendang. Kite ni risau ketuban pecah pape sebab duduk sorang2 ni. 😅

Sy due 14/10. Tp dh kene serah diri 23/09. Risiko gdm on ubat n kencing kotor. Sakit pngkal serviks ni xleh bincang oooo. Kalau duduk nk bangun berdiri mencucuk2.

8mo ago

Semoga dipermudahkan mummy baby berjuang serah diri. InshaAllah yang baik2 oki

4/10 saya so far tak sakit masa perut keras tp sakit celah kangkang, dr kata masa scan 35wk sebab baby dah masuk laluan😂😂😂

8mo ago

banyakkan berjalan awak, saya sebab kerja kat site so banyak berjalan so rezeki 35wk baby dah masuk laluan, dr kata 3/5 dah lebih kurg kat dahi baby dh masuk laluan

Sama saya due 7/10 Perut kerap mengeras tp saya buat senaman penafasan tu bila dia dtg. Alhamdulillah perut normal lembut balik.

8mo ago

Fuhhh. Nak lembut balik tu rasa sengkak dada. Kita tepuk2 la sikit pujuk kan. Hehe

Saya bulan oktober jugak kat sini kiraan 3/10/2023 kat buku pink 4/10/2023, awak dah pack barang ke hospital ?

8mo ago

Lieyna, sama la saya nak tidur susah sekarang sakit belakang, sakit bahagian bawah ari2 tu menyucuk2 tapi tahan ja lah, saya pon sakit perut tp bila dh makan macam ok sikit

Saya 6/10 due date rasa nak cepat ja beranak sebab sakit segala macam sampai nak tidor pun susah bila malam skrg ni .

saya pun awak oct ni 2/10, yee saya pun ada rasa macam tu jugak 🥲 tapi saya pulak seram nak bersalin 😂🤣

8mo ago

Sama saya first time mum. Seram jugak bila fikir. Tapi bila baca yang positif, kita kena trust our body. Kena percaya ngn badan kita boleh lahirkan baby hehe. Goodluck!

Sy xtau mengeras tu mcmna..yg pasti kalau baby gerak kuat ke. Kdg2 sakit bwh tu. Nk trkucil pun ada. Normal ke

8mo ago

Mengeras ni bukan perut kita mengeras rasa nak beranak contraction senggugut tu. Mengeras yg saya maksudkan baby menggeliat mcm baru bangun tidur tu. Dari dalam. Tp bab terkucil tu memang betul. Ruang dia makin sempit. Ada la rasa ngilu sbb dia makin berat tp tkde tanda2 lahir lagi. Saya bila baca mummy2 lain pun rasa mengeras menggeliat sama, saya rasa lega. Hehe. Kalau risau gi check hosp tau

normal gitu sis..sy due 8/10 tp nanti kena induce 16/9 ni ckup 37w sebab kembar for bersalin svd.

8mo ago

Thanks sis... Dr ckp anytime start 13-16 sept u boleh bersalin sebab dah lepas cucuk dexa. hopefully i x kena induce as Dr ckp record before ni dtg pac dh buka jalan 5-6cm without air ketuban pecah. Dr ckp sy dh pecah air ketuban lagi susah sebab once pecah Dr semua kena standby within 10min dh full os