baby mengeras

hai ibu2. saya nak tanya. kalau baby mengeras ni kira contraction ke? tp perut x sakit pun. cuma baby dah kerap mengeras sekarang. saya dah 38w.

1 Balas

jika mengeras kerap stiap 5 minit..kmudian makin kerap dan kerap...puan perlu ke hsptl kadar segera tuk dptkn rawatan dan pantauan dr doc... make sure tendangan ckup 10 even sdg menunggu due... jika bby dh start slow sgt pergerakkan puan rs risau better g hsptl tuk dptkn rawatan kadar segera..nnti dkt hsptl doc n nurse akan pantau guna ctg machine tuk tw keadaan bby dlm kandungan bagai mana ketika itu..mg puan slmt bersalin dan dpmudahkan segalanya..aamiin