Geng due awal oct

Hi geng mummy, ada tak due awal bulan oct dah selamat bersalin? Skrg 35w takde rase pape pun sebab tahu awal lagi. Just nak tanya korang punya baby kerap mengeras tak? Bukan perut mengeras yang sakit contraction tu, tp baby macam mengeras menggeliat dlm perut. Tertimbul2 perut. Hitung minggu 7/10/2023. Kalau boleh nak awal sikit lerrr beranak. Sakit betis dah.

24 Balas

due 17/10 tp ada GDM on diet and sy Pp stage 2 doc mintak czer skunk dh 34week bru keluar ward sbb tumpah darah alhamdulillah bby semua ok dan dh dpt 2 dose dexa sakit sgt injection tuh 😮‍💨🥲 utk matangkan paru paru bby skunk cuma kena bedrest dekat rumah smpai date yg doc akan bgtau tau utk czer doa kan sy dgn baby selamat dan dipermudahkan yea 🤲🏻 kt semua ibu mmy umi mama yg kuat💪🏻

8mo ago

amin tq mummy

Sama sis due date kitaaa. Perut masih tinggi lg ni hahaha. Pregnant kalini sy active sikit sbb GDM on diet, dh diet pun haritu scan baby beso juga sbb dia refuse diet 😂 mak dia yg beriya. Kalau blh nak natural induced labour. Check up 37w baru depa bgtau mcm mana nanti nak bersalin awal ke tunggu

8mo ago

Betulll. Baby duk berguling active juga ni. Kepala dh kat bawah tapi bila dia buat stretching sakit. Sakan dia joget hahah. Semoga kita sama2 dipermudahkan bersalin ya harap2 baby bagi kerjasama 🤗

Hi. Same here! Sy due 12/10. Sy ade active sgt time mlm je dy pye gerak tu smpi senget2 perut xtahan sakitnya pulak bhgian hjung2 rahim. 2nd preggy ni lain mcm sbb jauh jgk jaraknya. Jd da lupa sgla rasa cmne. Now tga rehat since dr pg td rse nk dmm 🤦‍♀️

8mo ago

InshaAllah sama2 la kite. Moga dipermudahkan segalanya. ❤️

Due saya 6/10 . Baby saya kuat gerakkan smpai saya terkencing 🤣 lagipon saya daa bnyak petanda . Contoh dah start keluar lendir tapi sikittttt jaa . Doc kata normal sebb nak dekat due . Pastikan tk keluar bnyk laa & now kerap cirit birit tu pon petanda jugak

8mo ago

Iyeeer. Asek tendang ke bawah. Cuma saya tkde tanda lagi cuma dia keras menggeliat tu jela. Baby pun duk pusing2 lagi tak engage ke ruang bawah lg hehe

Saya pun rasa macam tu, rajin pula dia menggeliat sekarang. Rasa ngilu pun ya tapi lega sebab tau baby okay je dalam perut haha saya skrg 36 weeks, due date 3/10 nanti. Semoga urusan kita semua dipermudahkan ✨

8mo ago

Sama la sis, kdg mlm nak tukar posisi tdo pun dah sakit², kdg perut rasa ngilu kn 🤭🤭🤭, sya pun due 3/10.... klw nk sbelom due tu dah bsalin la😅😅

EDD sy 9/10/23 . Tp harap2 die nak kluar awal laaa 🤣🤣 tiap hari mmg baby akn mgliat smpai timbul2 perut. Skrg sy amal kn VCO sbb ade mslah sembelit n owg ckp blh mudahkn bsalin jugak. Apa2 pun goodluck untk awk. Semoga dpermudah bsalin n bpantang 🤲🏻

8mo ago

Kan. Awal bulan pun takpe dah kalau taknak hujung bulan 9 ni 🤣 goodluck jugak awak! Aamiin

saya due date 11/10 tapi bila malam nak tido nak pusing ke bangun sakit dekat ari ari tu tak tahu nak cakap macam mana. sis boleh share barang apa je kena packing bawak ke hospital? risau takut ada yang tertinggal rumah dengan hospital jauh 😅

8mo ago

Betul. Rasa cam ngilu menekan gitu. Saya bawak yg perlu je dekat hospital. Sebab ada pengalaman warded, saya bawa yg basic shj. Kain batik, baju & kain waktu balik, panties, toiletries, kain smyg, sis google je keperluan ibu ke hospital & sediakan ikut yg ada..

saya 34 week tapi smlm dr dah bg tau 38 week kena paksa beranak sbb gdm..harap baby kluaq dlu sblom serah diri la sbb masuk ubat lagi la sakit😂 sis try la buat senaman tgk bg baby mudah besalin..sbb 36 pon dah sesuai dah tu bersalin

8mo ago

sama la dr dah bg tau 38 kena serah diri😅 hari2 pujuk baby kluaq awai sblom kena serah diri .sbb masuk ubat ni sakit huhuhu

sy skng 37 weeks 3 hari ... due 1 oct ..masa 36 weeks masok ward sbb contraction n bukaan 1 cm ..lepas tu ilang ...blh balik rumah tggu tanda ..tp tanda x muncul2 ...16/9 sy dh kena serah diri untuk di induce sebab ada gdm on ubat ....

8mo ago

I see. Sebab gdm mmg kena beranak awal 2 minggu kan. Semoga dipermudahkan urusan awak tau. Saya plak skrg dh 36w lebih, tak sure baby dh masuk laluan ke belum.. hmm

Mcm saya baby mengeras kdg smpai senget ii perut sakit dia ya allah tk tahan ye , lepastu malam ii dh tk boleh tdo daa mesti ketandas hmpir setiap jam . Siang jelaaa boleh lena tdo 😌

8mo ago

Iye mengeras tang situ tang sini. Sehari banyak kali. Menggeliat dia kan. Habis ditendangnya lama2. Saya malam pun tidur kul 3-4 pagi. Siang tidur penat