Perut mengeras

Ada tak mommy2 kat sini macam saya? Sy preg ank pertama. Dari 29w lagi perut kerap mengeras macam baby menggeliat tapi tak sakit n kejap² je. Tiap hari akan mengeras tu biasa. Skrg dah 37w orang kata kalau tanda² nak bersalin perut mengeras jgk. Tapi sakit dia tu mcm mana ek ??? sbb dh terbiasa perut mengeras tkut sy xleh beza

1 Balas

sis the contraction pain too frequent. its increase. its wont be same. i mean 1st 1 hour once. than 30 min once, mcm too frequent. than contraction pain tu mmg cnt tahan.. u x boleh duduk, berdiri, or baring. mcm sgt uncomfortable. another one is, jgn pressure ur self. even dah due date, contacrtion pain x dtg juga. jgn stress. 1st baby mmg mcm tu. sometime after due baru ada tanda2 nak bersalin. so be happy right now. anything too worried means just pegi klinik and scan. anyway be happy sis.