Adakah anda rasa bayi mati dalam kandungan boleh dicegah atau ia genetik(keadaan)?
Voice your Opinion
Ya, boleh dicegah
Tidak, ia genetik

3856 respon

12 Balas

ntah la,sy bru hr ke3 kgguran trimester ke2.. tahu2 bby dh xde,aslnya mmg sht..awl bln g scan aktf je,24hb kua drh n g scan doc ckp jntung bby dh stop..msuk ni 2x dh trjdi..mggu yg dekat..16w5d n 17w4d.. semoga ianya baik2 shj..redo atas sume yg trjdi..

Jaga pemakanan dan jaga kesihatan. Jangan buat kerja-kerja berat. inshaAllah boleh dielakkan #TAPxTanamera

Klu bgi kes dgupan jntung bby da stop atau tiada degupan jantung.. boleh dicegah dan dirawat lgi ke?

apa punca yang boleh menyebabkan bayi mati dalam kandungan?

I dont know, makin baca benda mcm ni makin takut pulak rasa 😭

4y ago

pikir positif sahaja jangan stress dan kabut.in shaa Allah yg baik2 juga akan berlaku.stiap apa kita ckp ia satu doa.jadi berbaik sangka dan berpositifla dengan Allah.ia akan mudahkan segala urusan kita nanti

Bagaimana mencegahnyanya?

.. it could be prevented.

Kena alert selalu.

Boleh di cegah 🤗

4y ago

Mcm mana? Boleh terangkan?

Blh d cegah

4y ago

jika bby dh 20week dh blh try kira tendangan dia..klu kurang tendangan kena la g hsptl asap..apa2 pun sis kena rajin dan banyak membaca..banyak maklumat tentang ini di kongsikan di internet dekat tAp pun ada..sis kena pergi di ruang search... kita kena rajin mencari dan menelaah dari ilmu tula kita dapat belajar tentang ini semua walaupun kita baru pertama kali jadi ibu bapa dan tiada pengalaman.atau bila setiap kali checkup tanya misi dan doc yang merawat kita.mereka akan share macam2 ilmu dengan kita.kena rajin bertanya pada yang pakar.dan membaca kan jambatan ilmu .