Siapa di sini pernah kena GBS semasa hamil?

jom baca di sini: <a href='https://my.theasianparent.com/jangkitan-kuman-gbs-ibu-hamil' target='_blank' >https://my.theasianparent.com/jangkitan-kuman-gbs-ibu-hamil</a>
Voice your Opinion
Ya
Tidak
Tak pasti

802 respon

13 Balas

pernah kena GBS masa hamil anak 1st tahun 2013..anak bersalin pada ngam² 36minggu..kena ambil antibiotic..Alhamdulillah..tahun nie anak 2nd tiada GBS dan bersalin pada 39minggu 3hari..tapi doc still kena on antibiotic juga sebab ada history GBS dan akan stop ambil bila result darah anak kuar xde mslh..

2y ago

GBS skrg doc akan check pada 28 minggu-35minggu..or..klu ada keputihan yg teruk blh maklumkan pd doc..doc akan ambil sample keputihan utk check GBS..

ya..sy lalui penyakit ini,baby lps lahir tros demam..penyakit nih mmg sgt2 jahat..baby sy lahir 3.8kg spai kecil akibat meningitis..final pihak hospital minta amek air tulang belakang,alhamdulillah baby sy dpt diselamatkan.. kini ank sy da besar dgn sihat 8thn..

pernah. detect sbb jatuh so pegi PAC nak check. doc ambil sample, kebetulan detect gbs sekali. sebelum bersalin kena masuk antibiotik, dlm LR pun still on. lepas bersalin anak kena asing utk monitor. alhamdulillah anak ok takde kena infection apa²

disbbkan gbs nih.. saya kena beranak 36w.. sbb dah leaking.. tp alhamdulillah anak sihat.. xkena pon kuman tuh.. skrng alhamdulillah dah 2 tahun.. susah sakit.. sihat cergas je.. dah petah bercakap.. alhamdulillah syukur

𝖺𝗅𝗁𝖺𝗆𝖽𝗎𝗅𝗂𝗅𝗅𝖺𝗁 𝗍𝗂𝖽𝖺𝗄 𝗉𝗇𝗁 𝗆𝖾𝗇𝗀𝖺𝗅𝖺𝗆𝗂𝗇𝗒𝖺

Alhamdulillah xpnh kena 5 kli dh mngndung..ni nk msuk ke 6. hrp2 shat sntiasa

tgh mengalami.. semoga anakku selamat Dan sihat ketika lahir nt 🥹

Alhamdulillah tidak

ank kedua & ketiga

X pasti