Bagaimana anda menggalakkan anak 3 tahun anda terus menulis?
Voice your Opinion
Terap namanya
Bermain dengan huruf magnet
Minta dia menulis senarai barang
Menulis surat untuk saudara mara

3747 respon

17 Balas

Dah lama takde anak kecil.. Lupa plk.. Serasanya mcm dh tadika lepas tu tulis tulis buat homework jek😅

Buat dot atau garis putus dan biarkan dia bebas conteng & melukis di atas kertas atau board lukisan. 🥰

bagi die pegang pensil warna dgn kertas...suruh die lukis atau buatlah ape² kat atas kertas

Teach her with activity book... N make it fun for her to learn much more.. 😍😍✌

Tlis dot2 bntuk hruf trus sruh ank smbungkan dot2

Galakkan die beli buku aktiviti yang basic

ank bru sthun lbh..tp ajr ank buah gitu

conteng² buku dgn huruf²

Biar cepat pandai menulis

Baby br 3m 😊