Flu mummy

Flu at 30weeks anybody ? Any med can we take now ? ???

5 Balas

saya prnah flu + demam masa 36 weeks. dan mucus pun campo darah (bukan sbb idung luka ye) incase mommy flu sampai x tahan sgt, mami boleh g kk. nanti Dr kasi tab loratadine. ni pil flu, ibu preggy boleh makan. get well soon mommy.

Sebolehnya elakkan amik ape2 medicine time pregnant. I sendiri tgh demam skrg ni. Xambik pun ubat ape2. Just minum air and makan buah2. So far alhamdulillah

I think nasal spray should be fine, but better check with your doctor.. Usually i will use inhaler and minyak cap kapak..

Buat lemon madu ngan secubit serbuk kayu manis..bancuh ngan air suam2 panas sis..lega tekak ngan hidung lps tu..

banyakkan berehat, minum air masak banyak sis. elakkan ambil ubat.