saya 39 weeks due date 8 hari bulan 11 nii tpi blum ada tanda² lagi 🥺 tpi knpa mis v sakit

10 Balas

mcm sy 2nd baby lahir masa 39w4day. lagi 3hari nak due. dlm fikiran masa tu mcm dh pasrah ckp kalau kena induce. janji baby keluar selamat. sbb mcm2 senaman sy buat tapi baby seronok duduk dlm rahim🙈. nak kata xaktif. sy terlebih aktif. berkerja sampai hari bersalin. siap ikot family pergi travel masa 37&38w. hee. last tu masa dkt office sy sja melawak dgn office mate time lunch ckp dkt dia. cuba pujuk tengok baby kot dia mau keluar. sekali tengok dlm 3lebih start sakit contraction😂😂. sy tahan smpi pkol 5lebih baru decide bgtau hr. dah satu office panik. jangan risau ye. inn shaa allah sampai masa mst baby keluar. yg penting apa2 proses kelahiran baby awak lalui baby selamat. kalau sakit dkt miss v tu baby mmg ada dkt laluan dh awak. dia mcm push nk keluar. awak prepare je. kalau awak risau boleh g check bukaan dkt klinik swasta. xde mslh. semoga dipermudahkan urusan awak🌻❤️

saya smpai dh warded pon xde rasa sakit.. dh masuk ubat pecahkan air ketuban pon xrasa sakit... tapi Alhamdulillah ngam 40w dia keluar normal..

Sakit macamana? Mungkin cukup 40weeks baru bersalin. Still ada masa, standby je sis. Kalau dah lebih tu baru induce

Miss v sakit sebab baby dah duduk di laluan bawah. Dia pressure area situ. Tak lama lagi bersalin la tu ya

Sama la sis due saya tanggal, 9 bulan 11 ni tapi belum Ada tanda2 lagi,Hari ni genap 39 week da,

sama due x ada tanda lagi, contraction main² je.. redha je tunggu tarikh serah diri 😅

sama due..sakit main2,mengeras..bawah semua sakit nak jalan pun sakit..

Sama lah sis saya due 4/11 belum lagi ada tanda tanda baby nak keluar

Sakit tu sbab baby dah duduk kat laluan dah tu dah tekan2 situ.

samalah due date kita sis...saya pun takde tanda2 lagi