hi bumil, saya preg 8weeks4day skrg. sy ragu baby dah bleh kicking ke atau gerak sbb sya rasa perut sya seakan berdenyut

11 Balas

8 minggu tu awal lagi sis , normally ibu akan start around 17 minggu - 21 minggu , kalau rasa angin tu normal ye , keep makan 3 jenis vitamin tu diawal 12 minggu hamil . Inshallah baby sehat

Hi. 8 minggu kehamilan, belum cukup sifat lagi. Berdenyut tu mungkin proses perkembangan anak dlm kandungan. Banyakkan rehat dan minum air kosong secukupnya

2y ago

🌻

kalau saya time 8 weeks memamg xrase pape cumenye rase ade something je tapi skrg 19 week baru rase kick lembut je sebb ni baru start rase dia kick

Masa sy 10weeks pun excited 😆 sampai termimpi baby gerak dlm perot. Abaikan tu semua haha tunggu dah 4bulan ke atas maybe rasa kot

2y ago

hahaha samalah excited 😂 asik tnya husb betul ke baby yang gerak sbb i tahu mmg bby kecik sngat. risau jugak sakit lain sbb dia berdenyut denyut.

saya pun 8 weeks rasa juga mcm kicking tapi maybe angin sbb sejak pregnant selalu rasa bdn byk angin

Itu berdenyut sbb rahim nak berkembang. Sy 13w-14w baru rasa gerakan halus dan doktor sahkan itu mmg gerakan janin

2y ago

Kena pandai try and error keyword.

Awal lgi ni , belum cukup sifat pon bby .mungkin rahim tngh nak mengembang

Saya rasa masa 15minggu macam tu 😊

Belum sis awal lgi

angin kot