Week 22

Firstime jadi ibu. Bulan keberapa boleh tahu gender baby ? ? tak sabar nak tahu gender baby hiks

15 Balas

Bergantung pada baby time kena scan,sis. Ada baby yg malu nak tunjuk sebab nak suprise dekat sis. Sy dulu first son,suami cakap firasat dia kuat kepada jantina lelaki. Yg kedua ni pula dia cakap girl. Hahaha....

5y ago

Betul,sis. Baby nak suprise tu. Tawakal je tapi payah la kita nak buat persediaan untuk sambut baby,kan.

Saya smp dh 32week Masih baby sorok.. so acaneeee ni. 18/6 nurse scan kata maybe boy sbb nmpak MACAM penis(bebird) tp dia pn x sure sbb main Buka tutup pusing smua ada..

bby sya 20 weeks dh blh nmpk gender..excited juga sbb tekaan dri awl btol..n kbtulan bby sporting siap angkat kaki seblah sbb nak bg tngk dia punya gender..

Kalau boboy awal kot bole nampak. Sy sblm ni, 14weeks dah nmpak dengan jelas. Kebetulan posisi baby pn mengizinkan utk nmpk kot mase tu

20weeks ke atas dah boleh check gender. Tapi depends pada luck. Kadang baby sorok sorok saja nak suprise 😅

cuba try kira tarikh bulan period sama umur..kalau genap girl lah tu..tak genap lelaki..

5y ago

ok sis

saya pegi swasta scan sb mmg nak thu gender baby, klu xsilap haritu dah 27 week

I pegi scan gender aritu mse 24w.. Doc said seeloknye 21 - 28w

Klu pegi swasta, seawal 16 weeks dah boleh nmpk sis

7mnth pn nmpk sda klu baby xbyk gerak😊🤭