Hi kenapa wife saya Dah masuk 2 bulan .tapi belum ada simptom seperti muntah ...??boleh dpt advise.

13 Balas

sy pun xmuntah2, cuma alahan sy mcm lain...xsama setiap org...stgh org xda alahan, kdg alahan dtg lmbt...klu xda alahan, jgnlah diminta...pening kepala melayan alahan

Itu maknanya wife xda morning sickness, saya 5 orang xda morning sickness but pregnant no 6 terus ada. so setiap kali mengandung xsama cara pembawakannya.

saya 2 kali pregnant x pernah dpt simptom muntah.. alhamdulillah..tp bdn lemah dan ngantuk aje..lain org lain pembawakannya😃

Kira okla tu xde alahan... Penat tau kn morning sickness ni, kesian la klau sape2 y kn morning sickness tu

4y ago

sy 7 weeks baru ade simptom alahan..pada bau, jenis2 makanan. sy x muntah, just sy x suke. badan semakin letih dan rasa ingin tidur. sy pregnant ank ke 4.. setiap kali pregnant sy x suke bnda yg sama (NASI)..🤣

tak semua perempuan mengalami alahan ketika mengandung. yg penting ibu dan baby sihat selamat :)

bgus la too xde alahn...x smua org y prgnt akn muntah2 n alahan..jnji bby n mummy sihat

ok je x da alahan. sya dari 4week sampai lah bersalin x da alahan. bby sihat

Saya dh 8 bln x pernah muntah. Loya tetap ada tp masih terkawal

xsemua org ad alahan yer.. alhamdulillah la klau xdk apa2 alahan..

happy lh skrg ni your wife xda alahan, tuan takkan risau hehe..