Isteri saya asyik mual2, apa saya nak buat? Kami baru berkahwin, positive pregnant 5 minggu maybe.

3 Balas

Encik boleh urut dia, try bagi asam2 atau air yg sedikit msam, biasa boleh kurnagkan payau dan mual dimulut.. normal awal kehamilan ade alahan, kdg smpai xmkn isteri sbb perut sebu dan mual, encik boleh offer makanan yg dia suke, mana tahu dia boleh makan.. 😊

Pergi klinik utk pengesahan kehamilan. Dptkn ubat tahan muntah utk kurangkan muntah. Biarkan isteri berehat & tidur buat masa ini. Bantu isteri buat kerja rumah. Nanti dh masuk fasa hilang mual muntah dia akan kembali normal & boleh buat kerja rumah mcm biasa.

Normal je tu.. saya pun 5w juga dah scan nmpak kantung dah. Skrng pun mual2 petang lagi teruk. Tp ok je enjoy the pregnancy kata orng ❤️