Hey nak tanya kandungan 4 minggu dh bole mkn acid folic? Tpi belum jmpa doktor lagi..brand apa ok?

23 Balas

saya makan acid folic jenama ni dari sebelum pregnant lagi. pergi klinik dr suruh tukar kepada yg 500mcg. yang ni tak cukup sebab 400mcg je. untuk persediaan mengandung ok tapi untuk dah mengandung better cari yg dos 500mcg to 600mcg kata dr.

boleh jer mana2 brand pon ok sis janji sis mkn folic acid..nanti g klinik dr akan bagi 3 serangkai..folic acid, vit n iron klu tak silap sy..sy ar 2 mkn obimin dari kk..tak amek pon yg 3 serangkai sbb lam obimin sume ade..

acid folic jenama apa pun semua sama jeee... brand je yg membezakan harga mahal or murah.. AF boleh mula ambil 3 bulan sebelum pregnant sampai klinik tentukan just continue AF or kena ambik vitamin lain.

Saya ambik iron folic Nutrilite Amway. Dapat dua terus iron + folic. Kadang x sempat nak makan makanan yang boleh tambah darah 😅. Haritu check pon elok hb.

saya penah rujuk dgn dktr kate ape2 jenama same je. jd lain harga sbb jenama pengeluaran ubt tersebut kndungn dlm ubt same je.. #26Nov20  #TAPSuperMoms

Folic acid ni, tak mengandung pun boleh makan. Dia cuma supplement ja bukan ubat. Mak saya yang dah menopause pun makan. Dia kurang darah.

Sebelum hamil lg dh blh stat makan sis. Waktu preggy lagi² trimester pertama wajib amek. Jgn risau psl brand..asalkan mkn setiap hari

Saya sebelum ni makan yg ni. Tp kata Dr. Ini utk org merancg hamil. Jumlah folid acid tak cukup. Kena beli yg dose tgg lagi

Sy sblm mengandung dh amal kn acid folic smpai la sy mengandung. Skrg dh 35 minggu. G klinik nurse bg acid folid dgn vitamin

4y ago

X silap vitamin b.. Pil ye kecik je.. Same mcm folid acid.. Sy obimin dh stop mkn. Nurse yg sruh stop

hi dear.. congrats for the great news! btw jom try set prenatal shaklee.. http://wa.me/60192679814