19 weeks..

first pregnancy..teruja skit na taw macam mana bby bergerak..bole share week bape uolls da rasa bby gerak ??

30 Balas

1st pregnancy. Jd pengalaman baru bg sy. Mula rasa halus2 masa 22 weeks. X jelas dan jarang2. Mcm pergerakan angin dlm perut je rasa mula2 tu. Or org istilah kan mcm bubble2 rasanya. Makin besar kandungan makin jelas. Masuk 25, 26 weeks, pergerakan dh mula jelas. Perut bergerak2. Boleh rasa ibarat mcm ada makhluk bergerak2 dlm perut mcmtu Hehe.. Kadang2 rasa geli perut pun ada. Kalau tendangan dia terkuat haritu, boleh terkejut kecil juga kita terutama masa kita nak tidur Hehe 🤭 Mmg aktif dia bermcm aktiviti dibuatnya dlm perut.

Saya First Preggy .. 16 Week Rasa Macam Buih² Dalam Perut.. Tapi Tak Tahu Cane Rasa Gerakan Sampai Kan Tiap Kali Gi Checkup Doktor Tanya Rasa Baby Gerak Tak Saya Cuma Senyum Cakap Tak Tahu 😂 Dah Masuk Genap 22 Weeks Baru Lah Saya Tahu Rasa Tu Macam Mana Sebab Baby Dah Mula Active..

Sis sy bru 8w esk.tp sy da rs bby gerak mggu lps.mula2 sy igt angin ke ap.tp nie x memg stiap ms.waktu lapar atau tgh mkn memg rs bby gerak...xtau la normal ke mcm mn.sbb first bby dlu rsnya trimesta ke 2 bru rasa...

Saya 17weeks++ da rasa baby gerak, berombak je nampak kt perut. Mula² dapat rasa je, lama² nampak la kt permukaan perut itu pun ada masa je nampak maybe sebab baru lg dpt rase pergerakan baby.

Hujung 17 week dah start rasa slow motion.. masuk 20 week keatas makin aktif sampai boleh nampak perut bergerak ditolaknya 😅😅😅 Klau kita gosok or cuit2 sikit pun baby respond balik..

Saya 16 week rasa ombak2 je. Ni dh masuk 20 week makin rasa tendang dia. Tp masih geli2 gitu. Kekadang gelak sesorg sbb rasa geli 😂

Bergantung jugak sis mcm sya nurse ckp mybe isi tebal lmbt sikit,sya 23 weeks bru rasa baby gerak tapi lembut la,gerak2 mnja

hy mommies semua sy baru 7 weeks ...sy nak tanye 7 weeks tu kalau ade rase denyut2 dalam 3 atau 4 kali tu normal ke...first baby

4y ago

7 week pembentukan janin masih belum sempurna.. maybe angin or detak jantung ibu saja..

16w 17w gitu dah ada rasa lembut2🤭🤭18w 19w rasa kuat sikit 😚😁pandai nakal2 dah... Hmm

18week dh rasa. now 30 week nk tdo senget pun tk bolh bby sempit mkin kuat dia kick perut 🤣