19 weeks..

first pregnancy..teruja skit na taw macam mana bby bergerak..bole share week bape uolls da rasa bby gerak ??

30 Balas

1st pregnancy. Jd pengalaman baru bg sy. Mula rasa halus2 masa 22 weeks. X jelas dan jarang2. Mcm pergerakan angin dlm perut je rasa mula2 tu. Or org istilah kan mcm bubble2 rasanya. Makin besar kandungan makin jelas. Masuk 25, 26 weeks, pergerakan dh mula jelas. Perut bergerak2. Boleh rasa ibarat mcm ada makhluk bergerak2 dlm perut mcmtu Hehe.. Kadang2 rasa geli perut pun ada. Kalau tendangan dia terkuat haritu, boleh terkejut kecil juga kita terutama masa kita nak tidur Hehe 🤭 Mmg aktif dia bermcm aktiviti dibuatnya dlm perut.