nak tahu

first preggy..sy nk tnya smlam sy g scan k.swasta bru 5week..alhamdullilah smua ok dok ckap..lps tu klua kt kaunter dpt ubat alahan dgn obimin...nurse kt kaunter cuma ckap mkn bila perlu..so sy x tnya ape2 n trus balik..?...sy blom mkn lg ubat tu nmpak besar sngat..takut x leh tlan..blh bgtau sy x pnting ke obimin tu..sy kna start telan ke dn blum g kk buat buku lg..masih awal sy rasa

2 Balas

obimin ni multivitamin yg akn cukupkn balik apa yg kurang dlm badan kita. folic acid dlm obimin pn penting utk perkembangan baby. so kalau amek pn tak xpe. ni mcm ambil multivitamin supplement shja. tp kalau lps amek rase nk muntah ke tak selesa ke mksdnya tak ssuai dgn awk. boleh tukar suplement yg lain atau just beli folic acid dkt pharmacy. awl2 ni ada doctor yg mmg trus start dgn suplement ada doctor yg sruh start dgn folic acid shaja.

Obimin tu sgt penting! Dan folic acid pills. Penting utk perkembangan & kesihatan baby. Dah boleh start makan yea mommy. Please jgn skip yea. Boleh juga ke KK bukak buku. Mmg akan dipantau dari awal lagi. Better be safe than sorry 😊