Hi mommy . Sangkut gdm second time minum air gula

First minum air gula cantik je. Bila minum air gula kali kedua d usia kandungan 7bulan sangkut pulak gdm.. ikut2 doc kata kalau normal bacaan selepas minum air gula 6.0 la xsilap.. tapi sy sangkut ke 7.3 lepas tu.. time ni doc suruh diet on control dlu sambil seminggu sekali kena buat monitor gula guna mesin glucose tu. Ermmm.. mommy tau ke apa yg blh mengurangkan gula dlm darah ni mksud sy makan ape sepatutnya .. haritu doc just cakap kna kurgkn makan nasi. Stop gula.. susu tin. Milo.teh. Kopi.. ##pleasehelp #bantusharing

8 Balas

saya pon sangkut gdm 2nd time minum air gula. selepas minum 9.2 . ni 3rd pregnancy. sebelum ni x pernah sangkut. dan saya dh buat bsp 2 kali. and dua2 gula saya normal. cumanya sbb kan saya sehari sebelum minum air gula ritu sy minum air manis dari pagi sampai ke malam sbb bz kemas rumah mak ayah. penat semacam tu yg minum x igt dunia tu. nurse kate nasib x baik. huhuhu