Hb rendah

First buat buku Hb 11.5 , check Ary ni Hb trun 11.0 .. berat pun turun. Ada suggestions tak nk naikkn Hb ?

11 Balas

sy minum susu kurma R rayyan...hb sy naik dari 10.4 naik ke 12.6...sy bru minum 15 hari ja...sekarang sy p cek sebulan sekli ja...klau tidak dua mngu sekli kena g kk

Nurse selalu pesan makan ikan bilis 1mangkuk makan sorang2, setiap hari.. Makan sayur hijau cth bayam, jambu batu.. Jangan minum teh, coffee, nest dan milo

Cuba mkn daging...sy makan daging kambing dlm musim raya haji ne...hb sy dri 11.3 jadi 12.8

Sy amalkan jus delima pg n mlm. N elakkan minuman kafein.. Alhamdulillah hb mmg atas 11.

Sy chekup pn berat xnaek2 still same jew..hb sblum ney cantik 14..tp aritu drop 10.7😣

minum susu kmbing in shaa Allah darah ok. lgi pon susu kmbing kn minuman sunnah..

mcm saya, saya elakkn makan caffeine, coklat, kopi & soya. alhamdulillah boleh maintian

4y ago

susu kalo nak minum..minum pagi2..

lagi senang makan buah jambu batu.. inshaAllah

makan jambu batu boleh naik hb

pati delima gulsan & iberet