Baby susu main2

Hi mommies. My baby is 4 months 9 days. These days dia banyak main2 bila nak bagi susu. I'm an epmom. So after pump, memang susu tu terus spare untuk next feeding hours. Normally, 3 hours gap per feeding. Tapi now, my baby buat dia punya feeding hours sendiri. Bila hulur botol susu, dia hisap main2 padahal that is supposed to be her feeding hours. Selalu tak habis lah kalau saya paksa dia minum susu. Perlu ke saya ikut my feeding hours atau follow baby punya feeding hours? Bagi susu bila dia nangis je. Help me please. Thank you.

2 Balas

Maksud main2 tu dia mcm tolak puting botol susu tu ke? Slu dia minum brp oz? Rasanya kalau tgl sikit2 tkpe kot. Kecuali kalau dia tknk minum lgsg. Kena refer doc.

4y ago

100% Same like wht my baby boy doing now.. night time puan bg susu gap brp jam ya ?

Fasa gatal gusi