Do you fast while you're pregnant during Ramadan?
Voice your Opinion
Yes
Sometimes
No

4223 respon

23 Balas

Last year ms preggy dpt pose 4 hri je.. sbb bila pose bby mngeras je dkt dlm bila dh mkn+minum on time..br dia ok balik..smpaila nk due..bby lahir 34minggu 30ramdhan... Pn xpose juge..tahun ni?? Xtntu lg...but i try my best in shaa Allah..sbb baby msih bf xnk minum guna botol susu

sya pregnant 1st baby, 1st trimester skrg. sya ada gastric,tapi xperna seteruk ni. lepas pregnant gastric sya luar biasa sgt, susa nak gambarkan sakit dia mcmana. selamat x sya berpuasa nnti?

1y ago

jgn puasa dlu lps branak nnti ganti blk ye haha

hari prtma puasa stgh hri je , lps zhor trus pitam sbb sy hypo ..lpstu suami xbg lg puasa .. time xpuasa pn klau mkn lmbt skit msti pitam ..

puasa mcm biasa dh hujung2 tu br rs perut sllu x selesa.. ms raya ke4 br tau sy pregnant rupanya

peggy yg last ni dpt pose dlm 2 mggu je...selebihnya xdpt..sebab hypo.. kencing manis

Ya, Alhamdulillah tahun lepas puasa penuh masa in 5 months of pregnancy 😍

first time puasa time pregnant.. kandungan dah 7 bulan.. doakan sy.. 😇

Sempat puasa 3 hari. Lepas tu doctor dah x bagi puasa sbb ada pre-eclampsia.

4y ago

Xpe. Utamakan kesihatan diri & baby dulu😊

tak pernah mengandung time ramadan.. selalunya dalam pantang😅😅

xberani nk puasa sebab pernah keguguran. 😔 takut