Bayi 5 bulan

Hai saya 1st mom. Nak tanya normal ke baby 5 bulan masih belum boleh meniarap. Baby saya dia dah pandai mengiring jee. Meniarap belum boleh. Macam mana yee nak bagi dia cepat meniarap. Saya dah cuba letak mainan dkat sebelah waktu dia mengiring. Dia ada cuba nak meniarap lepastu saya tengok dia usaha nak angkat kepala tapi tak boleh lepastu dia putus asa dia pusing je balik menelentang.

2 Balas

saya first ajar dia lps dia mengiring tu saya tolak2 dia lagi biar terus tiba2 kne tummy time😂 mmg nangis mula2 ..lama2 dia pandai btulkan tgn sendiri utk tummy time. Skrg ni dia cuma blh pusing belah kiri je ( sbb saya selalu duduk sblh kanan dia, jdi tolak dia pon belah kiri) jdi dia terbiasa. Tapi belah kanan dia reti mengiring je

hi mummy... kerapkan tummy time.. lepastu latih anak buat mgiring.. nanti lama2 baby akan pandai.. bila da pandai mgiring.. baby akan pandai meniarap sendiri..kalau nampak baby cm penat, xpe.. belajar meniarap kena ambil masa juga.. #1stmom