Takde tanda lagi

Esok dah 39weeks due 17/7. Tanda apa pun takde lagi. Baby still aktif. Dah ikhtiar makan itu ini, exercise setiap hari tak pernah skip, bersama suami ada la false contraction sekejap. Esok lusa normal balik macam takde apa. Best sangat ka duduk dalam tu anak oii. 🫠

4 Balas

My latest pregnancy sehari sblm bersalin lgsg xde tanda pn braxton hicks tu pn x pernah rasa, klu ada pn maybe cramp sikit mcm tu je & sy rsa biasa je siap blh bjln lama.. ingtkn overdue..tgk esok tiba2 turun darah & bersalin.. xpe bila dia ready nti dia kluar

due kita sama..baby saya pun macam tak nak keluar.. tadi g clinic.. nurse tanya tak ada tanda² nak deliver ke? then nurse cakap kedudukan baby still tinggi lagi.. tunggu next week pula .kalau tak kena serah diri ke hospital la 17/7 tu😮‍💨😮‍💨

takpe teruskan je usaha sis tu. even kalau dia tak trigger contractions pun, dia akan prep badan sis untuk lancarkan urusan bersalin nanti. baby akan keluar juga bila tiba masanya nanti.

setiap hari pujuk baby keluar 😁