still boleh atau tak travel jauh?

Ermm nak tanya ni, klau ibu preggy masuk 35minggu masih boleh lagi tak nak g jenjalan jauh2 n naik kereta? Rasa mcm nak babymoon plk ??

4 Balas

Bagi saya, mana boleh elak kita elakkan supaya tak rasa terkilan nanti. Sebab lain org mengandung lain kan. Cth bby sy jenis aktif tapi balik Kelantan 10 jam, bby x tendang langsung sepanjang perjalanan. Alhamdulillah bby ok je tapi bg sy, elakkan.

Boleh sis if sis xde mslh kesihatan.. tp pastikan berhenti setiap 2jam utk regangkan bdn & pengaliran darah yg baik.. jgn lupa bwk buku pink & brg² ibu n baby siap²..

5y ago

Most welcome.. sy pn dh 35w n rasa nk babymoon weekend nie..

Ikut ketahanan badan cmne. Sy 35 weeks jln balik raya kl-kelantan almost 12jam pegi, balik sbb jem ok je. Ni balik nk bersalin pulak 38 weeks. Stkt ni ok..

5y ago

Alrite thanks dear!

X de masalah pun..cuma risau bersalin awal..x pasal2 bersalin di tpt org hehe..akk 36w dh bersalin..tp ank sulung lambt 40w