Travel jauh

Nak tanye masa pregnant boleh ke travel jauh klau masuk 4@5 bulan ? Teringin nak tenang jiwa dan otak 😣

5 Balas

Sy travel jauhh masa sy 7 bulan haritu sbb nk tenangkan jiwa. Sy jalan2 kt europe join trip yg santai2. Sebelum travel hb sy asyik 10.4 kira low jgk la. Balik travel terus naik 11. Ada jgk improvement. Bg sy, kalau stress ke sedih ke pergi je berjalan tenangkan hati. Make sure prepare surat and ubat2 if necessary. Yg penting hati kita happy, badan kita happy inshaAllah kesihatan kita pun makin okay 😊

2y ago

7 bulan xberani rse nk travel . Sb 7 bulan nk cri brg bby dh . Tu nk g 4@5 bulan hihi

Boleh travel lagi, cuma kena berhati2. Bila dah masuk 7 bulan kena ada surat doktor klu nak naik kapal terbang, klu mlalui jalan darat tu boleh cumah risiko bahaya tu ada. Anyway, mommy jgn stress2, travel slagi belum 7 bulan lagi hehe

2y ago

7 buln sy xh dh travel xberani tkut penat nk g time 4@5 bulann . Hihi okay awk tq 🥰

4@5 bulan ni dah trimister 2 kan? Pergilah jalan2 dgn hati2 ya... Enjoy your holiday..bawa buku pink, ubat2, dan apa2 yg sesuai dgn kehamilan ya!

Sgt sesuai. Go go!