BSP

Erkkkk... X Tau knp Makin rendah utk BSP tghari.. walhal lps BSP pagi, sarap seketul donut sambal(manis2 gitu), seketul Seri muka ( sememangnya manis) & meehon sejemput + kuew tiaw sejemput... X Rasa hypo plk... Tp Rasa kebulur amat tu Ada... Lunch Saya bedal makan Nasi (xde sukat2) ikan sweet sour, donut sambal seketul lagi & nona manis seketul. Air kelapa 😆 Tggu BSP pkl 6.

BSP
16 Balas

perhhh cun jer, kalau tgok sis punya semua merahhh... cek sendiri kat rumah ari2... semua atas 6... makan macam apa, tea ais ari2, kueh manis, nasik semua balun habis... sy GDM on metfrmin 1G BD... 😌😌 Skrg 37 week 4 day, hari ahad ni serah diri tuk induce awal... Doakan bby n momy sihat ye... Last scan bby 3.9kg daaa, masa tu blm 37 week🥴🥴 10/12/2020 today...

4y ago

Adik bradik sy smua beso2 montel. dh besar smua mcm lidi 🤣🤣🤣

saya rasa sbb air kelapa.. sye kalau minum air kelapa mesti bacaan cun jek 😅 alhamdulillah.. sooo sejak tau tu sentiasa amalkan air kelapa.. baca2 air kelapa ni mmg bagus utk mommy yg ade gdm.. nasibla air kelapa sedap 😁 tp sye minum ori la tanpa gula.. alhamdulillah now dah 39w bertahan on diet control je sbb bacaan sentiasa cun 😉

4y ago

sy sangkut GDM. 2kali monitor pagi before brkfst 6.3 dah petang okay pulak. so sy boleh amalkan air kelapa la ye

Pembawakan ni, sma je mcm sy. First mnum air gula sangkut. Lps tu monitor bsp tiap bulan xpernah merah. Wpn mkn tu xde sukat². Smpai nk bsalin wat bsp cuma sebulan sekali je. Lps bsalin mnum air gula, xde sgkut pn kncing mnis.

4y ago

Harap begitulah... Dua2 anak sblm Ni xde sangkut pun.. Tp keturunan belah mak Ada kencing manis... Mak pun baru di sahkan Ada kencing manis 😔

saya masa lepas minum air gula je sangkut,lepas tu tak ada pun padahal tiap hari balun air manis..saya morning sickness teruk..air manis je lalu minum..sampai sekarang ok lagi bsp..

bestnya.. sy time nak check bsp tu la yg kena jaga mkn.. tp biasa yg pagi b4 sarap tu yg sangkut.. pdhal mkn mlm lepas mgrib.. pukul 9 ke atas minum air masak je..

sy pagi selalu rendah, pernah kena marah dgn doktor..tggi marah rendah marah..padahal ikut arahan depa pas pukul 10 puasa nak amik bsp esoknya😂

bestnya tgk bacaan bsp sis..cantik sgt..cuma kalau smpai 3 tu dah rendah sgt..klaulah saya boleh mcm ni..jaga makan pun tetap tggi jugak😞

bestnya makan MCM2,sy makan sikit terus naik...doc asyik bising je padahal naik je

brap limit max utk bacaan bsp ni..sbb next week Monday sy kne buat jugkk... nervous...

4y ago

Klu pagi x boleh lbh 5.3..

brap limit max utk bacaan bsp ni..sbb next week Monday sy kne buat jugk... nervous...

4y ago

Kekadang lain klinik lain target dia.. pening jugA kdg2