Adakah diffuser eo selamat utk ibu pregnant?

EO DIFFUSER

2 Balas

yg ni x blh tny pendapat kt sini. dtg agent diorg semua ckp boleh selamat 100000% dijamin organik la takde chemical konon, tp bukti saintifik ke lab test x penah nk tunjuk. kena buat research sendiri. ada beberapa doktor larang, sbb eo boleh affect kandungan. sesetengah eo x elok utk baby dlm kandungan sampai la anak dh besar. eo elok utk org dewasa je guna. benda ni ikut ketahanan bdn sis dgn bakal anak yg dilahirkan jugak. tp ada certain doktor ckp takpe. nk selamat guna eo ni utk aroma semata la. jgn la percaya blh kuatkan antibodi la apa la sampai nanti x sihat calit eo semata. tanya doktor paling selamat.

ada jenis selamat, ada yg tidak. doktor lebih arif ttg jenis essential oil yg selamat utk ibu hamil. senarai essential oil byk sgt sy x dpt nak selitkan link utk dirujuk