Essential oil

Boleh ke pregnant women hidu essential oil diffuser?#firstbaby #1stimemom

2 Balas

Maybe boleh la kot, but in moderation je lah ye atau maybe kena betul2 sure oil apa je boleh. Tapi sbb byk sgt opinion from pelbagai pihak. Better Xyah la kot. Idk kenapa tiba2 mcm org duk berduyung2 nak guna benda alah tu. I mean nak guna untuk apa sebenarnya? Nnti dah ada baby pun better avoid bau2-an yg boleh ganggu hormon

3y ago

kalau utk wangian semata sy faham tau, ni claim boleh kuatkan immune badan lah, hilangkan sakit kepala lah kurangkan selsema lah. bukannya registered under drugs utk ada fungsi mengubatkan. tk faham betul

Yg ni boleh rujuk kt doktor yg lebih pakar, sbb ada byk opinion pasal ni. Agent yg jual akan kata boleh tk ada masalah. Tp yg pakar cakap lain pulak.