Nak tanya. Korang yg dah 2nd pregnancy ni dh rasa x pergerakan baby

Eh lupa mention. Maksud sy bila dh masuk 13 weeks ni korg dah dpt rasa x pergerakan baby? Nurse hari tu tnya dh dpt rasa x.. Sy just ckp mcm belum. (sbb knpa sy rasa kalau ada yg gerak2 tu sbb angin lm perut ja..) X sure sgt lagi.. Haha..#ingintahu

13 Balas

anak first Sye tak ingat berapa minggu da dpt rasa 😅tapi alhamdulillah skrg nk masuk yg kedua awal pulak rasa mcm ada sesuatu dalam perut haa , mmg awal sgt Sye rasa , Sye tak igt masa tu berapa minggu dan tak tau pun tgah preggy 1mlm tu tgah baring tgok tv sekali timbul benda bulat dekat sebelah kanan Sye da fikir bukan2 masa tu , haihh ada yg hantar apa2 ke kat aku nii 😅😂mmg Tk terfikir langsung, bila kira2 fikir2 balik dalam bawah 10 mggu mcm tu🤧 alhamdulillah skrg da 17 mggu moga selamat bersalin nanti dn mommy's2 semua

saya pun baby 1st.. start 18 weeks baru rasa..bukan lah mcm tendangan ke ape...tpi rasa mcm ada benda bergerak...paling aktif masa makan n time baring..kejap kanan kejap kiri rasa mcm belon kecik letup² dlm perut blup blup..na beza kalau belum 5 bulan pergerakan terasa bawah pusat lagi..kalau atas pusat tu angin perut..huhu

3y ago

Wahh.. Masa2 tulah baby sis main kan . Yalah sy pun perasan, kalau masi awal2 tu gerakan dia kt bawah pusat..

saya baby first rasa masa 16 weeks. Nurse cakap bergantung pada badan. kalau perut tebal memang lambat rasa. Ada je menendang, cuma kita tak perasan. Lagi kalau sibuk buat keje.😊 Yang penting on 28weeks kena kira betul-betul tendangan baby.

3y ago

Betul ckp nurse tu . Sy dgr nurse sy pun ckp bnda yg sama.. yalah, skrg ni dari start 4 bulan tu asal sibuk bt kerja tu lah dorang aktif,tapi kta xperasan.. Hari tu sy jalan n berdiri lama juga,skali duduk skjp tarik nafas dia mcm bt gerakan mngejut..sy pun ikut terkjut😂

Saya second baby juga rasa time 17weeks tu pon rasa mcm ombak2 mcm tu xberapa kuat lgi sekarang dah 21weeks dah kuat dia gerak..sis 13weeks awal lagi tu baby kecik lgi kadang rasa dia bergerak cuma kita tak perasaan..

saya 17 week pn blm ada rasa gerak2 lagi x mcm sblm ni skg pregnent anak ke4 sblm ni awl je dah rasa gerak2 manja kat bawa pusat.. 10 tahun baru preggy balik.. nurse cakap normal je sbb kandungan masih kecik lagi..

3y ago

Iya btul tu.. Aamiin hehehe

sy x ingat week keberapa rasa gerakkn tp masa 5bln dh rasa. x rasa kicking sbb baby kecik lg kan. rasa mcm angin, bubble² gitu.

sy usia kndngn 4bln dh rsa grkkn bby,tpi syg hyn smntra jr dpt mrsa ank prmta mnggl ktk usia kndngn 27week.

3y ago

takziah utk sis..

saya nak masuk 16 weeks pon blom rasa lagi .. rasa angin je ada lah .. second baby jugak .

3y ago

Masa 16w pun sy rsa mcm angin2 juga.. Mungkin baby juga lah tu kan, dia mcm kupu2 dlm tu

Saya ckp kat nurse. Rasa perut lapar. Perut mcm ada angin gerak. Itu kot. Skrg 18w

saya 23 weeks pn blm ada rasa baby gerak 2 lagi..ni first baby saya.

3y ago

Mungkin kjp lagi dlm 24 w keatas.. hrp2 baby sis sihat n aktif je aamiin