Nak tanya. Korang yg dah 2nd pregnancy ni dh rasa x pergerakan baby

Eh lupa mention. Maksud sy bila dh masuk 13 weeks ni korg dah dpt rasa x pergerakan baby? Nurse hari tu tnya dh dpt rasa x.. Sy just ckp mcm belum. (sbb knpa sy rasa kalau ada yg gerak2 tu sbb angin lm perut ja..) X sure sgt lagi.. Haha..#ingintahu

13 Balas

saya baby first rasa masa 16 weeks. Nurse cakap bergantung pada badan. kalau perut tebal memang lambat rasa. Ada je menendang, cuma kita tak perasan. Lagi kalau sibuk buat keje.😊 Yang penting on 28weeks kena kira betul-betul tendangan baby.

3y ago

Betul ckp nurse tu . Sy dgr nurse sy pun ckp bnda yg sama.. yalah, skrg ni dari start 4 bulan tu asal sibuk bt kerja tu lah dorang aktif,tapi kta xperasan.. Hari tu sy jalan n berdiri lama juga,skali duduk skjp tarik nafas dia mcm bt gerakan mngejut..sy pun ikut terkjut😂