Rase takut dan nervous

Due saye dah dekat tetibe rase takut pulak nak bersalin 🥹 Ade ibu2 yang rase same macam saye tak ? Macam mane korang handle rase takut tu ?

36 Balas

pengalaman sy masa bersalin anak pertama sy ada suarakan juga rasa nervous kat suami. tp masa tu dh kat spital air ketuban pecah. tp ntah cmna tau sy counter perasaan tu. Just think positive je like sy fikir org lain ramai beranak semua boleh handle awak pun pasti boleh. cmtu la dlm otak sy. pastu lg sy fikir apa nk jadi jadilah yg penting nk settle dan habis semua ni cepat. 😅