Apa yg u all set dlm diri untk hndle masalah takut bersalin ?

Due lagi seminggu je. 11/3. Tapi hati ni berdebar and rasa takut je. tambah bila tgk video org bersalin and cerita2 org cakap sakit dia tu. apa nak buat ye nak control perasaan ni? Elok2 nak bg keluar cepat sbb dah tak larat, jadi mcm taknak pulak sbb takut sgt??

33 Balas

Relax.. Semua ibu yg mgandung akan bersalin.. Sakit tu xsama utk semua org sbb tahap penerimaan sakit tu berbeza.. Tp sakit beranak ni mmg sakit n hanya org yg beranak je tahu baik normal ataupn ceaser.. Yg penting sediakn kekuatan fizikal n mental.. Ikut arahan, jgn panik, bersedia utk berjuang.. Nk meneran pn ada teknik bukan sebarang teran je.. Bykkn pembacaan n tgk YouTube ttg teknik yg betul.. Selebihnya kita berdua pd Allah.. Moga dia mbantu kita kelak n mudahkn segala2nya