Alhamdulillah selamat melahir kan 36 minggu 1 hari pd 31/3/2023

Due : 27/4/23 Bersalin : 31/3/23 ( awal sbb doc check bukaan dh 3cm ) Lahir bby girl secara normal , 36 minggu 1 hari berat 2.95kg Sy doa kan smua yg bakal melahir kn bby dipermudakan urusan dunia akhirat... Dan pejuang 2 garis , sy doa kan semoga Allah kurnia kan zuriat cahaya mata dlm rahim korang bila tiba waktunya... in shaa Allah

Alhamdulillah selamat melahir kan 36 minggu 1 hari pd 31/3/2023
20 Balas

Alhamdulillah tahniah mommy.. Tarikh due kita sama.. Tpi awak dah selamat bersalin dah.. Alhamdulillah doa kan saya ye agar dapat bersalin cepat.. Tanpa koyak, gunting dan jahit.. Skrg perut kerap mengeras.. Dan kerap kencing juga ni.. Tpi tnda mcm, darah atau lendir tak da lagi..

1y ago

Sama sis. Haishhh masih menunggu. Smoga kita semua selamat bersalin dengan mudah semudah2ny tanpa koyak, gunting dan jahit. Aamiin

sy pon due 27/4.. beberapa hari lepas.. ketuban sy leaking.. pergi hospital.. dorg check ketuban masih cukup.. bukaan pon xd.. dorg suruh sy balik 😅 sy ni mmang dah xlalu dah nak bawak perut 😭 harap sgt dpt bersalin hari tu..

1y ago

sabar x lama lagi dh tu 😅

Waa alhamdulillah tahniah sis.. Semoga dipermudahkan jgk utk sy.. Due 14 April.. Semalam kul 4pg ada rs contraction tp sekejap je ni dh xde rs contraction tu. Pantau pgerakan bby je skrg ni inshaa Allah semua ok

wahhh leganya baby dh klua awal.. tahniah sis... sy due 22/4.. dah 2 hari perot asik mengeras je.. tapi belum sakit dan tanda lain lagi.. skrg 37 week.. harap2 dlm masa terdekat baby klua secara normal.. aamiin ..

1y ago

due hari raya huhuhu

bestnyaa dah selamat bersalin. sy due 18/4 ni.. skrg masih bawa perut lg. awak dah selamat bersalin dah 😄🧡 leganyaaa bila dah selamat keluarkan baby kan.. doakan sy ye sis ☺️

1y ago

dah ada tp x kuat sangt sakit nye.lendir pun dh klur.tp sakit x kuat saya takut nt g hspital jln msh 2cm.

Alhamdulillah comel nyaaa. Nak tanya 3cm dah boleh lahir kan anak ka atau diorg induce ? Setahu saya 5 cm ke atas baru boleh tolak ke labour room. Congratulations mama

1y ago

sy ada history 2 kali kelahiran pramatang, bgi sy 3cm tu doc mmg akan kata bersalin dlm waktu terdekat, xde kne induce pon... doc pantau CTG jantung bby dgn contraction dan bukaan bawah brpe cm... bukaan 4cm je doc trus tolak masuk LB stanby utk bersalin

alhamdulilah, tahniah kak. saya edd 4/5 tapi nak kena deliver awal 13/4 ni. doakan saya ye. first mom ni, macam macam perasaan ada.

1y ago

terima kasih, in shaa Allah semoga di mudahkan urusan nnti selamat ibu dan ank ye... bnyk kn istigfar zikir dan tenang kn diri...

MashaAllah...tahniah sis...comelny baby 🥰.due same ngn sy jgk ni....doakan sy dpermudahkan urusan bsalin jg ye sis.. aamiin3

1y ago

terima kasih , semoga urusan bersalin nnti di mudahkan selamat ibu dan ank ye

Sya 17/4 xd tanda2 lagi kdg skit pinggang, perut mengeras gerakan bby pun kurg ari2 kdg2 sakit tu tnda2 nk bersalin ke

1y ago

boleh g check klau bby kurang gerak, sakit pinggang sangat, atau ad rasa mcm sengugut tu... kontraksi palsu ke kontraksi betul tu biar doc yg check , stanby sbb dh nk dkt due tu

sama due😁 tapi bby seronok lagi dok dlm😂doakan saya juga semoga dipermudahkan segala urusan nnti🥰