Doa kan saya

Doa kan NURUL ATHIRAH BINTI ISMAIL mgandung pd akhir tahun ini,tringin sgt nak ada ank sendiri😭mcm2 cara dh iktiar neh tp msih xad rezeki lg,doa kan sy ye,trima kasih,smoga allah mblas jasa baek kalian smua dn dprmudah kn sgla urusan ddunia dan akhirat,aamin² #pejuang_garisDua

24 Balas

Sis.. Hai.. Saya antara pejuang garis dua sis.. 😊 Nak cuba bg tips yg saya amalkan.. Mula2 kena makan folic asid.. Walaupun dua tiga kotak beli.. Makan je.. Lps tu, amalkan makan buah2 tiap hr.. Minum susu kurma.. Xmampu beli tiap hr.. Amalkan la tiap mggu.. Dlm dua tiga botol cmtu smggu.. Kerap mnum air kosong.. Lps tu. Makan ubi2 mcm tu. Yg terakhir.. Cuba try cr mak bidan yg bpngalaman utk buat urutan sengkak rahim.. Dia akan suruh btungku skli.. Saya ni antara pjuang gris dua yg kerap pg klinik swasta or kerajaan spnjg pjuangan saya.smpi pening kepala fkr duit nk byr kos tu.. Tapi lps dua mggu jmpa Mak bidan, syukur.. Saya positif 2-3mggu dh.. 3bulan lbh delay period.. Nth kali keberapa cek upt.. Mgkn dh lbh 20 kali tmasuk guna clearblue yg digital tu.. Syukur sgt.. Tiap2 siang malam bdoa supaya sbelum tahun 2022 saya positif.. Dan bulan ni merupakan bulan kelahiran suami.. Saya xtahu nk bg hadiah apa.. Sbb saya xbkerja.. Jd Tuhan itu Adil sgt.. Baik sgt... Inilah hadiah utk suami yg x tnilai harganya🥰🥰🥰 Jangan mnyerah ok.. Tiap yg jadi tu, pasti ada hikmahnya.. Sllu fkr positif tau sis.. Ada sebab & hikmahnya.. 🙏😇

2y ago

Terima kasih sis.. Semoga dprmudahkan.. 🙏🙏🙏 Dan baik2 saja kedepannya..

Mcm sya pun dulu ade beberapa usaha yg sye buat untk hamil.. Sbb da nk masuk setahun nikah tpi blom dpt baby.. Sye start risau.. Jdi sye cube ikhtiar.. 1. Sye buat research mcm mne nk tahu waktu subur yg tepat untuk bersama suami.. Lpstuh sye bersama selama waktu subur dn stop bile habis waktu subur.. 2. Sye beli buku bidan untk tmbh lgi maklumat tntng cara dan posisi bersama yg terbaik.. 3. Saya amalkan set shaklee, folic asid, esp, vitamin dgn yg lain2 tu.. Suami sye pon sama makan vitamin zink.. Untk benih yg baik. 4. Sye amalkn selalu denga ruqyah untk ibu hamil di youtube, tiap2 mlm n pgi. Ruqyah tuh termasuk.. Surah maryam.. Surah yusuf.. Surah luqman dgn lain2 lgi.. 5. Saya ade jugk ambek madu wawa yg soulmate tuh.. Tpi sye xboleh nk telan sngt sbb pahit.. 6. Sya cube jugk mintk petua org dulu2 dri mak ayah sye.. Atuk nenek sye.. N sye cube amalkn.. Ni antara usaha yg sye buat sis.. Sye alhamdulillah berjaya.. Klau sis nk try mne tahu menjadi.. Yg penting jgn putus asa sis.. In Shaa Allah ade rezeki sis pulak.. Doa bnyk2 sis..

Assalamualaikum sis , sy pun pernah dlm situasi sis. Ni antara usaha sy dan suami 1. Berurut bidan urut bagitahu urat sy melintang kat area rahim tu yg susah lekat, 3x urut . 2. sy jumpa dr sakit puan , checkup rahim kot2 ada masalah rahim. Alhamdulillah dr bgtau normal. 3. Amalkn folic acid selepas 6bulan amalkn folic acid sy mgandung. 4. Amalkn surah2 al imran ayat 38 nabi zakaria memohon utk d kurniakn zuriat . Tidak kira apapun yg suda kita usahakn , jangan lupa utk sentiasa bdoa, sabar , dan jangan stress2 , Allah akan bg tepat pada masanya . 😍

InshaAllah puan. Teruskan berdoa. Yakinlah Allah akan menghadiahkan puan akan zuriat pada masa yang tepat dan berkah. Puan jaga diri baik2. Kuatkan doa. Jg pemakanan.. Semoga berkah penjagaan diri puan kerana Allah, allah hadiahkan anak-anak yang barakah❤️. Kami di asianparent turut mendoakan puan. Stay safe. Hugs🤗

insyaallah semoga ada rezeki awak merasa kehadiran malaikat kecil dlm rahim awak💕💕.. sentiasa istigfar jgn putus asa minta pada allah swt.. insyaallah ank akan hadir tiba pada masanya xcepat xlambat semua atas izin allah swt...jgn stress sentiasa positif ok...☺️☺️

insyaAllah semoga ada rezeki puan dikurniakan zuriat Aamiin Allahumma Aamiin.. kakak kawan sy 10thun bru dikurniakan zuriat.. dia pn mcm² ikhtiar sampai rasa putus asa.. Alhamdulillah skrg dh ada ank sorg.. 😊

Saya risau mcm mana keadaan saya nanti semasa melahirkan dan berpantang nanti.. sAya hamil 5 bulan dia pergi tinggal kan saya cari ppuan lain..xdak sapa nk uruskan ank2 nanti..tu yg dirisaukan

2y ago

semoga Puan tabah...saya doakan Puan dipermudahkan segala urusan bersalin & berpantang nnti..semoga Puan & anak berada dlm lindungan Allah SWT selalu...

Saya dan isteri amalkan makan madu.. boleh juga cuba madu wawa zainal tu tah apa tah nama dia.. lupa 😅.. soulmate ke apa tak ingt.. selamat mencuba.

cuba amalkan mnum air rebusan buah zuriat.. saya awal kwin trus amalkan.. sebulan lebih dh lekat.. suami isteri kena mnum sama2.. cuba la iktiar dgn cara ni..

Sy doakan Tak lama lagi rezeki datang pada sis.. Aminn Jaga pemakanan, jaga berat badan, bukan sis shja dengan suami sekali.. Jangan stress yaa