Gdm on diet

Due 2/11 . doc srh masok wad 1/11 klu xde sakit atau tanda bersalin . Tapi saya ada rasa sakit2 pinggang blkng , perut mengeras 2 /3 kali mcm tu sakit , lps tu dh x sakit . Maknenye sakit palsu kan ? lpstu sakit bahagian ari2 x bole bawak bincang , sakit sngt2 perut pun dh turun sngt , dh x bole nk jln yg active sngt . Sbb perut berat . Saya hamil ank no 2 , saya dh lupa smua , ank first xde gdm , xde sakit ari2 , saya active sngt . Ank lahir normal . Saya ad dgr jgak ibu hamil yg ad gdm kene bersalin awl betul ke ? . Ad risiko utk induce atau czer ke ?

4 Balas

saya due 5.11.. 4.11 da kne serah diri sbb gdm on diet. Anak ke2 jugak. Anak 1st xde gdm. Perut kdg2 mengeras jugak smpai rasa sengal2 kt pinggang. Berharap dpt bersalin sblm kne serah diri. Sy blm x pasti lg sama ada normal atau czer. Kalau xde tanda atau bukaan sy rq czer sbb anak 1st sy czer. Sy x nak induce sbb ada pengalaman yg x baik dgn induce 😅 Apa2 pon semoga dipermudahkan urusan kita.

7mo ago

saya pun harap sblm serah diri . dh dua hari rasa skit2 blkng kejap2 . sakit tu masih bole tahan . saya dgr induce ni lagi sakit . semoga allah permudahkan urusan kita dan ibu2 hamil . amin .