pregnant ank ke2

pengalaman bersalin ank pertama saya sepanjang preg x de rasa sakit hanya perut mengeras sje sehinggalah bersalin ,sye kne induce 3 kali sbb gdm xde rasa sakit ,lepas pecah air ketuban baru lah rse sakit2 akhirnya bersalin , mengandung ank ke2 start 6 bln ke atas perus mengeras sakit2 bawah perut n area pinggang skrg 31 weeks boleh di katakn seminggu dlm 4 kali akn ada sakit bawah perut & ada masa rasa macam nk membuang xpi x membuang pun rse serba x kena la adakah itu tanda2 nk bersalin atau baby masuk ke laluannya?#SeriusTanya #ingintahu

3 Balas

kalau dia hilang2, seminggu 4x je tu most probably BH. familiarise dengan rasa tu. nanti nak beraalin rasanya lebih kurang mcm tu, cuma akan makin sakit, makin kerap dan makin rapat, tak hilang2.

kalau sakit makin kerap setiap 5-10minit tu tanda nk bersalin dah

makin sakit tak?

3w ago

sakit tu tentu sis kadang2 tgh mlm ada masa tgh duduk2 pun tiba sakit sis