hamil 12 minggu 2 hari

sya dh hamil 12 minggu 2 hari..tp sya xde pun morning sickness..xde rasa muntah2 loya pening semua tu mmg xde langsung.. perut pun xde rasa apa2.. tp kepala dgn punggung tu yg rsa sakit sngt...smpai terpaksa baring jer..x blh jauh dari bantal..asal nmpk bantal mesti nk baring.. lgi satu tu sya mmg xde selera langsung nl mkn nasi..mmg pantang nmpk nasi.. sya mkn mee jer..dgn minum milo utk kenyang kn sya..mknn lain mmg xde selera lh.. tp skrng dh ok dh rsa sakit punggung tu..masuk 3 bln trus hilang rsa sakit tu..tp sakit kepala tu mmg x blh hilang...

16 Balas

Kalau saya lagi suka la kalau xde. Skrg saya 6w, tak muntah, tapi loya teruk, makan tak selera langsung. Tak boleh bau suami, bau bawang. Semua bau x boleh. Bau downey pun boleh buat saya loya.

Saya masa mengandung 5-6 weeks pon x rasa apa2.. Sampai risau, sbb mcm x pregnant je... Skali masuk 7 weeks ke atas, morning sickness terus.. Now 11 weeks, dah ok sikit, tp still rasa mual..

Alhamdulillah xda alahan sis...saya sampai sekarang hanya boleh makan nasi n sayur jer..kalau salah makan muntah seharian n badan jadi lemau....skang dah 9w...makan apa yg boleh makan je....

Sama laa 3bln lebih still pening sngt kepala dgn sakit pinggang and punggung nie.. Diri lama mmng xbole. Klo bgun tetibe pon suke nmpk itam jee rse nk pitam. Hb sume ok je.

Sama mcm sy sis, langsung xda morning sickness.. Xda rasa mcm org lain mengandung, suami sy je yg rasa😅org ckp untung la xda morning sickness, kalau x mmg penat

Alhamdulillah x de alahan..x semua anak cam tu..saya yg ke 5 ni baru rasa alahan tu cam mana..teruk sgt..dgn demam,muntah,pening,mkn semua x lalu..boleh mkn buah je

Sy dah tepat 3 bulan baru hilang morning sickness tu..tapi start rase sakit ulu hati pulak dengan kat tulang pinggul..tapi breast semua takde sakit..

samala , saya dh 18w , alahan semua suami yg dapat , cum skrg ni , takbuleh tunduk , pening kepala terutama bila time rukuk dan sujud

alhamdulilah sakit kepala tu memang ade susah hilang,macam saya 17 minggu 6 hari sekarang masih ade sakit kepala.

Untungnyaa tkde morning sickness and tkde alahan .. sya bru 13 weeks still lgi pening dngn morning sickness .