Alamak! Risaunya kalau kena salah satu ni 😰

Dua keadaan dekat bawah ni antara mimpi ngeri kadang-kadang , betul tak? 🥺 Tapi antara dua jenis keadaan ni, mana satu paling merisaukan ya? 😳

Alamak! Risaunya kalau kena salah satu ni 😰
97 Balas

alhamdulillah dua2 xda.. apa sy buat sy sentiasa apply pelembab@ lotion dekat tapak kaki n perut.. amalkan sapu pelembab seawal pregnancy so bila perut membesar xda la lekat stretch mark tu bila perut menegang.. perut pun xgatal bila perut makin besar.. mama sy yg ajar based on 10 org anak yg dia kandung xda langsung stretch mark dekat perut dia.. satu lagi tips kalau perut terasa gatal jgn digaru dgn tgn.. gosok je.. sb tu penting pakai pelembab utk perut sb xnak bg gatal bila perut menegang.

3y ago

Sy pakai minyak zaitun dan losyen dri pregnant 3 bulan. Tp tak jadi 😢

lepas bersalin A hilang, B tak hilang 😭 yg pelik kat perut sikit jee tapi kat punggung dgn peha penuh stretch marks 😭 ada yg mcm saya ke? mcm mana nak hilangkan or pudarkan dia yee 🥺

3y ago

saya bersalin Ceaser so sukar mahu sapu apa2 di kawasan perut,paha dan lengan.saya hanya amal minum gula madu lebah asli setiap hari 2kali sehari minum time suam2 memang manis tetapi merawat setiap parut di anggota badan kita kulit kita akan berunsur baik saya sudah mengamalkan selama setahun ikut usia baby saya.tapak kaki akan kembali lembut.semua tu di rawat dari dalam.saya nyatakan Kerna saya mengamalkan sehingga sekarang.

Sy mmg xpenah kene strecth mark walau dh 2x bersalin..alhamdulillah, cuma tumit merekah tu mmg teruk sejak zmn ank dara lagi huhu sampai cadar pun tercarik kne kasar punye tumit

alhamdulillah nk msk 30w..ank no.3..xde lg mslh tumit merekah & stretch marks..ank no.1 jer ade stretch marks myb msa 2 sbb kurus sgt kot😅

alhamdulillah setakat ni dua dua xde.. amalkan sapu minyak kelapa dara diperut dan tumit kaki.. insyaAllah

A klo jd mmg xselesa klo bergeser dgn kain. B tgh cuba elakkn dgn pkai lotion. Tp dah jd dekat paha

B.. Smpai skrg satu minyak pon x berkesan.. X hilang scretch mark 😔😔😔

b susah nak hilang.. kalau a senang nak hilang nanti lepas bersalin 😭

A dan B dan sampai skarang A dan B menghantui hidup saya...adess

B.. nak betul2 hilang sampai licin makan duit woo 💸