Mimpi ngeri ketika hamil

Sy mengandung 12week..akhir2 ni kerap mimpi ngeri seperti dikejar hantu.. Kadang2 mimpi suami curang.. Sblum mengandung jarang sgt bermimpi..Normal ke?

22 Balas

bab mimpi suami curang tu penah la, alih2 masa hujung2 nak bersalin terbongkar la aktiviti curang suami 🤣🤣🤣🤣 maka mengamuk lah kita mcm hulk, bagi pilihan dkat suami nak kita& anak atau still nak menggatal dgn pmpuan2 lain. kita mcm nak mampus usung benih dia, dia boleh balas mcm tu. lepas tu dlm diam sy follow up je sampai takda kesan tapi biasa la kaca klau dah pecah mana mungkin bercantum balik dgn elok. perasaan was2 tak percaya tu tetap ada,jadi lagi sekali angkat kaki la jawabnya. tapi awk jgn main serbu pulak husband. org pmpuan ni ada 6 sense, dont worry, Allah sentiasa ada. tipu mcm mana pun dgn isteri, one day akan terbongkar sendiri..

Tiap mlm bca surah 3 kul dgn al fatihah. Time prgnt bdn wangi. Sy share pengalaman sy. Kandungan pertama sy start 8 minggu sy sering mimpi buruk yg berulang2. Smpai satu tahap sy alami mcm2 gangguan seperti tngh mlm dngr org mandi. Dngr suara ramai2 tpi sbnarnya tiada. Siap terhidu bau kemayan tpi sy xendahkan sbab sy jnis yg kurang percaya benda2 bgitu tpi msuk 13 weeks baby sy tiba2 tiada heartbeat tnpa tanda2 atau pendarahan.

hm saya hari hari mimpi suami curang dari awal mengandung.. sampai stress and nangis bila terjaga .. ya siapa tk nangis kan, tk mngkin suami sndiri nak buat mcmtukan ..hari2.. smpai kantoi, ya mmg suami saya curang dari awal saya pregnant smpai terkantoi.. doakan saya kuat ye semua.. now dh 7 bulan 😊

selalu jugak. ade sekali tu perut sakit, x selesa. pastu saya terjaga pukol 3pagi sebab mimpi orang picit perut saya. risau sangat. esok pagi buang air besar, hilang sakit perut😂saya kata dalam hati, nk membuang cakap je lah xyah mimpi bukan2 sangat. haha. mimpi hantu ngan laki curang tu selalu sangat dah. mainan tidur je tu. in sha Allah xdek ape2

Nk percaya nant kte xyakin ngn Allah tp sbnrnye tu pertunjuk dri Allah.. Sis byk2kn berdoa dihindari & dikuatkn kasih syg sis & suami.. Dlm keadaan mngandng emosi kne kuat & perbaiki mne yg kurang.. mybe mainan atau kebenaran.. Semoga segala urusan sis dipermudahkan aamiin.

mcm saya tahun lepas awal prengnancy,, firdt saya mimpi perempuan ngandung jatuh tangga ,, banyak darah kelua .. second,saya mimpi ,saya bersetubuh ngn suami ,,kelua darah .. xlama tu betui2 saya bleeding .. n gugur ..

sy pnh baca yg klu org mengandung mmg akan kerap mimpi..sb hormon dlm bdn meningkat...sy pun mmpi jgk pelik2...setiap hari...mula2 risau, tp lps baca fakta tu..sy xrisau dah sb org mengandung mmg akan alami mcm tu

Mcm sy tahun lepas bulan 12 awl pregnant, first time kena tindih then sy mmpi hntu budk main² dlm bilik, n sy mmpi arwah mak sy sambut bby sy, last² selang bape hari sy bleeding n keguguran

Iye. Mmg betul. Saya pun mimpi ntah apa2. Marah gamaknya dlm tidur, sampai tertampar husband. Nasib dia jenis tidur mati. Bangun pagi terus mintak maaf😅😂

banyak amalkn surah2 pndinding diri sis..badan kita lemah n da bwk baby..bnda2 halus memang mudah suka..n doa sntiasa dijauhkn bnda2 xbaik utk ibu dan ank...