contraction tetibe stop

dtg contraction 2 hari and makin kerap, pergi hospital cek takde bukaan and admit wad.. petang di wad contraction stop.. kenapa ya?

1 Balas

Tu namanya sindrom Braxton Hicks.. Atau contraction palsu.. Contraction tu akan dtg ..berterusan 5.6 minit.. Pastu hilang .. Kalau tanda2 kelahiran.. contraction akan berterusan dari sejam.. Ke setgh jam..makin dekat..15min..5min.. N kalau last..tuban akan pecah.. So..bersedia la.. Apapun setiap kelahiran ada bezanya..