Iberet 500

Hi. Doc sy prescribed sy ambik Iberet 500 (1x sehari) selepas hb sy low (9.4). Selepas sebulan, hb sy remained kat 9.4 jugak. So doc increased kan dos ke 4bijik sehari (2biji pagi, 2biji malam). Bole ke?

1 Balas

Nurse sy gtau ritu boleh ambik smpai 2biji.. iberet gn sy mmg ok, hb naik elok. Tp sy jga pmakanan jgk sis, byk mkn sayur. Kurangkan caffein

3y ago

Tu la. Kebanyakkan org amek max 2bijik sehari sy tgk. Tapi dia suh sy amek 4bijik tkot overdose lak 🤨