iberet folic 500

hello mommie semuaaa... sya nk tanya siapa ada pengalaman ambil iberet folic 500 sbp hb low sgt?hb sya low sgt tk perna naik pun...sya ada goggel yang iberet tu tk blh ambil hri2 1 minggu 3 ja betul ke...

15 Balas

Hello dear. Saya makan iberet dengan air sunquick yg pekat selepas bangun tdo. Setengah jam dari tu saya akan makan breakfast. Kalau you nak minum minuman berkafein, susu atau coklat pastikan jarak dari makan iberet 2 jam. Biasa saya minum kopi ais atau milo almost setiap hari. Saya jarakkan 3 jam. But 2 jan je pun should be okay. So far HB saya cantik je 12 ke atas. Tak pnah turun lagi. Harapnya smpai nak bersalin ni lah.

Sy ambil iberet folic.. 1hri 1biji stiap hri sblum srpan.. 2jam lpas telan iberet tu bru bleh mkn... Jgn skip sis, Kena mkn hri2.. Sbb 1kotak tu ada 30biji, mmng utk sebulan...

Sy baru shj lepas 2 minggu mkn tu,2 biji sehari doc saran kn,tapi hampa sbb hb sy xnaik2 jga..skrg doc sarankn maltofer,ikhtiar terakhir dhni,klu xnaik jg,doc akn jarum 10x,,

Sy masa pregnant dulu consume iberet.. alhamdulillah hb x pnh turun maintain atas 11..mkn ngn sunquick tp.tnp gula utk elakn tmuntah..

4y ago

Mkn pg2 ms perut kosong n jarak 2 jam baru bfast

Maaf sis, takde pengalaman consume iberet. Semoga sis dipermudahkan urusan dan hb naik to normal lepas ni. Allahumma Aamiin 🤲🏻💕

Memang untuk d ambil hari2 sis.. Jangan skip 😊 Esp awak2 yg low hb.. Pastikan ambil ubat dgn btl.. Baru hb naik balik.

Sy ambik iberet dri 13w..now 21w..now hb 12 ..paling tggi hb 15..hrap2 xtrun dri 12 dh

sy mkn iberet sbji satu hri tiap2 hri..sblum mkn pagi alhamdulilah hb sy 11.3 ..

Sy mkn iberet selang gn air limau suam seblum g chekup smlm hb naik dr 9.5 ke 10

Kena makan hari2..baru jadi..pastu jarakkan ngm kafein n susu ye...