Ada yg pernah buat chromosom check tak dkt swasta utk baby? Berapa kosnya?

Doc suggest baby sy buat chromosomes study masa saya stay Nicu jaga anak jaundice. Doc kata mata kiri anak saya ada slight skit mcm bdk syndrome. Tapi ciri² dkt tempat lain normal mcm telinga hidung semua normal. Mata kiri je mcm sepet skit. So doc suggest buat ujian genetik chromosomes study. Buat direct dr gov hosptl kene tgu lama. Sbb yg boleh buat HKL sahaja. Sample akan di ambil dan di hantar ke sana. Cumanya turn anak saya tu bln 7 2024. Lama gila sbb queue gov panjang, satu negara send sample dkt situ. Doc advice klu nak cpt buat dkt swasta. Cuma saya x tau la berapa kosnya dan dkt mana boleh buat. Sy di Muar. Boleh share sapa yg pernah buat? Risau sebenarnya bila doc ckp mcm tu. Saya tgok muka anak saya normal je. Xde apa pun dkt mata dia. Cuma doc ckp ada lain sedikit. Mintak dijauh kan la.. Harap² baby saya sihat² je mcm baby normal.

2 Balas

maaf tnye sepet sbelah mcm mane ye.sbb klau ikut mata sbelah ada lain sbelah.bila dah besar baru normal

sorry nk tnye.. tyme preggy dlu ade wat nt scan & detail scan x?

10mo ago

xde, xpernah buat