Siapa pernah buat MRI utk baby dkt HKL tau x kos dia berapa?

Doc johor referkan baby ke HKL doc kata baby kene MRI sbb nak cek saraf dia. Bahu baby sangkut mase lahir. Now da 3 bln progress x banyak. Da xray x patah.. kene MRI plak. Pastu dkt HKL je ade utk baby.. Kalau betul saraf dia putus doc akn suggest operate sebelum umur 2 tahun.. Ku x berapa nak mampu.. Jd nak tau anggaran supaya dpt sediakan apa yg patut.. Dr johor nak ke kl lg kos.. Allahu besar dugaan.. Dgn setiap bulan appointment hospital 4-5 kali dgn jarak 1jam perjalanan.. appointment Orthopedic, Physiotherapy, Cara Kerja, Klinik pAkar kanak².. Dgn yg checkup monthly dkt kk lg. Seriously ku x kuat sebenarnya.. Rasa xnak pergi semua tu dgn urus ank skolah lg.. Tapi kesian dkt baby klu x pergi appointment dia tu.. Laki ku da la jauh pjj..

2 Balas

call hospital terus sis , semoga dipermudahkan segala urusan Dan terus kuat ye🫶

Maaf sis takde pengalaman. Mungkin sis boleh call dulu HKL untuk anggaran kos