Siapa ada anak sindrom, maaf saya nak tnya soalan sikit

Salam, masa dkt nicu doc ada kata mata ada nmpk sedikit naik mcm bdk sindrom. Doc suruh buat ujian chromosome. Tp queue amik darah bln 7 2024. Skrg baby da 3 bln.. Ciri² lain doc kata x de.. mata tu je nmpak sikit. Doc x sure jd dia suggest ujian darah. Waktu bila sebenarnya dpt detect baby sindrom selain tgu ujian darah ye? Kalau buat dkt swasta brapa? Ada yg tau dkt mana lg tmpt buat ujian chromosomes tu. X nak mahal2 sgt.. dlm 2,3ratus ok la.. Saya risau sgt.. dlm family xde keturunan lg.. masa preggy baby umur 37thn. Apa lg ciri2 lain utk detect baby sindrom? Bila masanya tnda tu nmpak jelas?

Siapa ada anak sindrom, maaf saya nak tnya soalan sikit
1 Balas

oh lupa bgtau, ank saya tu mata kiri dia berair dan keluar tahi mata klu menangis. Ntah apa ubatnya.. mata kanan da baik.. baik sendiri.. mata kiri x baik²