Pernah ke mommy semua bersalin terlebih dari edd? Cerita sikit pengalaman mommy

Doc refer untuk tambah edd lagi 6hari. Ada ke mommy yang bersalin terlebih dari edd? Share sikit cerita ?

6 Balas

Anak 1st 41mggu 1hari, kena induce xde rasa sakit dan xde bukaan, pas 2 masuk kan belon, alhamdulillah bukaan dah 4cm, kul 7pagi doc pecah air ketuban, kul 8pagi dah sakit perut Sgt, 8.26pagi lahir ar anak soleh mom.. 2nd baby lahir 38mggu.. Skrg anak 3rd dah 36mggu

Sye ank sulong lebh edd tp x smpat induce...esok nk msuk ubt,arini dh kuar...kalau ank kedua,sye lebih edd jgk mmg dpt merasa la induce msuk ubt tu...😅😅😅dua2 ank overdue...yg ketiga ni hrp2 awl dr edd la...x nk induce lau boleh,ni pn ngh tnggu ari je

Rasanya ramai je yg lebih dari edd. Officemate saya ada 3 orang bersalin lebih dari due date. Macam saya setakat baru anak 1st ni, Alhamdulillah bersalin on 37 weeks. Sebab air ketuban tiba2 pecah. Takde gdm or any medical health issues

takpernah..tapi risau jugak bila lambat jugak la dari edd..2hari sebelum baby girl, untuk boy awal seminggu

kakipar sy ade tlebih edd..kne serah diri.. alhamdulillah xkne induce...tp kne vacum.. kesian die...

Normal je lbh dr edd tu sbb tu cuma kiraan..ikut baby jgk nk kua bila😅