20 weeks 5 days scan (19 Dec 2020)

Doa kan yang baik2 semua! Placenta low lying segment and breech baby. Risau sgt sbb masa anak 1st doctor tak ada cakap ada masalah macam ni. New baby new experience Alhamdulillah. So far doctor cakap awal lagi jadi benda ni normal . Doa kan placenta naik ke tempat nya and baby pun pusing ke tempat nya. Amin. #pregnancy #20weeks #tApMalaysia

20 weeks 5 days scan
(19 Dec 2020)
14 Balas

hari tu masa 33week...posisi bby pusing kepala kt atas...doc ckp..boleh je pusing lg...lps tu sy call m'cik...tnya apa petua arwah nenek dlu..sbb nenek dlu kn bidan kmpung...so m'cik bg tau kalau bby pusing...sruh ayah dia je buat...tiap kali sblm tidur..sruh ayah dia baca salawat nabi 3x lps tu sapu2 kt perut pujuk bby untuk pusing balik ke posisi semula..in shaa allah bby dngr....hari tu sy dh buat...alhamdulillah bby dh pusing kepala kt bwah dh skrg

Awal lagi ni.. sy pun sama 16-20 weeks placenta low lying, breech baby jgk. Elok 25 weeks uri naik dah baby pun cephalic ..kepala dh kat bawah.. semoga dipermudahkan urusan 😊

Dulu masa saya pregnant pun sama. Doktor kata lama2 dia akan naik sendiri. In the mean time, stay active, eat healthy, talk to your baby, be positive & doa selalu 😊

jgn riso sy ank ptame kene pptype2..doc pn kate awal lg mgkin t beby pusing naik atas sy pn byk bt sujud lm2 alhmdulilh kmbali normal n beby bsalin normal.

sy pun placenta low masa 20 weeks. alhamdulillah semalam scan 28 weeks, placenta dah kat tempat sepatutnya ☺️

sy pun tgh placenta low lying skrg preggy 22weeks. tp doktor kata normal. nnt lama2 dia naik. so tggu je la

Aamiin aamin ya Allah mudah2an naik.. Cuba pujuk baby n sujud lama2.. Harap2 ada menjadi lah kan.. 😊

Ada masa lagi. Bersujud lama2 dan elakkan angkat benda berat2 walaupun bakul baju.

Baby kecik lagi tu. boleh pusing lagi. Cakap dgn baby elok2.

semoga dipermudahkan urusan sebelum n selepas bersalin