Did anyone here giving fruit to your 3m baby?

Did anyone here, giving blender fruit like papaya and banana only to 3 m baby?the reason is, because he not fully bf so mil suggest me to start give my little one with fruit so he can have vitamin c . Amount is 1-2 tea spoon a day.anyone here experience this?

2 Balas

Sbnrnya xboleh. 1 usus dia belum matang. 2. Susu dh ckup smpai 6bulan. 6bulan nty bila u intro bbur ksong. Dia mgkin akan reject sbb dh rasa buah yg sdap. Sbb tu bila intro mknan pertma utk ank kita prlu intro bbur nsi kosong yg xrsa ap2.. 4hri dlu. Lpastu bru puree lobak, kledek sbgai contoh. Lpas 4hri puree bg balik bbur twar. Sbb risau ank jd picky eater. Sy intro buah kt ank msa 7bulan. Sbb nk bg dia biasa dlu dgn sayur. Kwan sy dia give up. Ank reject bbur kosng biasala budak bru bljar. Dia bg nestum. Nestum kan sdap. Skrg smua mknan ank dia rject . Buat bbur letak lobak mnis pn xnk. Tpi berat makin surut. Dia dh stress..

5y ago

Oowh..ada jg yg senasib dgn i..huhu..kesian kami ni.