hi ibu . i nak tanya . sekarang i pregnant 20 weeks cecair apa ye yang keluar dari faraj kite ?

dia keluar tu terasa dia punya turun macam time kite period . and ade keputihan sedikit

7 Balas

Saya 18 week start rasa mcm ada cecair nak keluar tapi bila cek tak ada apa. Saya kalau risau , saya akan ambik tisu dan lapkan kat miss v tu untuk tgk ada darah atau keputihan tiap kali rasa mcm cecair nak keluar.

Sy pun kadang ada rasa mcm cecair nk keluar tpi bila check takde apa pun, keputihan je, as long takde darah jgn risau ya, yg pnting salu pantau klau ada drh wlaupun sikit saja cepat2 jumpa doktor ya

Saya sekarang 17w pun start jadi macam nak period tu rasa ada benda turun. Pastu bila check keputihan. Rasanya Kalau keputihan je takde apa kot. Keluar darah je risau sikit.

jika ada drh .better g hsptl asap tuk dptkn rawatan..di khuatiri tnda awl tuk alami keguguran... mg dpmudahkan segalanya..aamiin

1y ago

betul. sy turun darah coklat je pada mulanya, terus ke hosp emergncy . doc detect threaten miscarriage.second day keluar darah merah, gugur full. so kalau ada darah keluar walaupun org sekeliling duk cakap tu darah penempelan, abaikan, pegi je hospital biar doktor chexk. jgn duk dengar cakap org. kang menyesal tak sudah

mungkin keputihan jer kot.. ibu mengandung mmg lebih byk keputihan dri biasa.. kalau risau sgt better jumpa dr tau puan

Sy kluar dari awl ni sis.Boleh refer nurse or doktor y jaga kita, cuma keputihan, biasa ibu gdm akn alami lebih ni

saya ibu gdm dan diabetes sda..selalu keluar cecair mcm neh..keputihan.. nt sis jumpa nurse dan doktor k.. 😊