cecair apa tu ?

saya dah 35weeks dan terasa ade benda keluar dari faraj . ini cecair apa ye ?

cecair apa tu ?
7 Balas

Vagina discharge nie normal kalau da masuk 32 weeks + above. Kalau clear, or mcm yellowish sikit, should be okay.. Unless kalau ada tanda drh, yg tue kena careful.. Mcm saya, mmg pakai pantyliner sbb nak tgk color apa, ada bau ke tak .. Cuci dgn warm water je time mandi, & lap kering2 lps buang air ..

Keputihan, sye start 31w kluar mcm ni. Makin hari makin teruk smpai kena buat swab, lg teruk bila sye pakai feminine wash smpai kena infection and warded hosp 3hari🥲

1y ago

Feminine wash memang tak elok sis. Bersihkan vagina guna air biasa je.

keputihan tu . kadang2 bilah dah basuh bersih2 tukar semua tu .. time solat keluar 😭😭😭 rasa mengalir 😭😭

Keputihah sis..sama mcm sy ada keluar mcm tu jgk waktu 34w...doc bg ubt insert. Skrg alhamdulillah dh xkeluar cecair mcm tu

tu keputihan ,, cuba cium kalau berbau baik pegi jumpa dokter .. tapi kalau x berbau ok lagi ...

keputihan sis

Keputihan